Когато едно шоу притежава скоростта на „Дневниците на вампира“, това не оставя много време на сценаристите и продуцентите за вглеждане в разказа и прелистване на страниците, затова бяхме изненадани да научим, че Кевин Уилямсън планира да раздели времето си между вампирите и новия си сериал „Тайният кръг“.
Не се тревожете фенове на „Дневниците, няма да загубите един от безстрашните си лидери в сборището си.
Уилямсън и Плек са продуценти в ДВ и ще си остане така. Същевременно Андрю Милър – който е написал сценария за първия епизод на „Тайният кръг“ преди Уилямсън да подпише – ще работи всекидневно в „Тайният кръг“.
„Най-големият ми страх е, че не искам да бъда разделян между двата сериала и не искам нито едното от тях да пострада.” казва Уилямсън. „Целта ми е Джули и аз да останем фокусирани върху „Дневниците“, а Андрю Милър и екипа му да бъдат на място и да му помагат, да го водят по пътя в „Тайният кръг“. Няма да се откажа от моите вампири. Прекалено съм навътре на този етап; за мен е прелено близко като семейство, за да се откажа от него, но има място да помагам в развитието на „Тайният кръг“.
Въпреки че и Дневниците и „Тайния кръг“ са базирани на книги от Л. Дж. Смит, Уилямсън казва, че няма да има пресичане между сериалите. Вампирите и върколаците не съществуват в света на „Тайния кръг“.
„Няма да ги свързваме; няма да има пресичане“ казва той. „Има епична любовна история, която загатваме в пилотния епизод, която ще се завихри около две сродни души. Не е толкова насилствено, колкото Дневниците, или пък толкова плашещо.